Atac la democrație… Săriți că ardeee…..


Mă uit, mă minunez dar trec mai departe.

De câteva zile a înnebunit lupul. A început să urle ca din gură de șarpe că se f..ute Constituția și că e complet nedemocratic să fie dat jos.

Dacă e să vorbim de lege și Constituție ar însemna să intrăm într-o dezbatere punctilioasă pe lege, legislație și Constituție. Pe care mă îndoi profund că 99% din cei care urlă ca disperații o înțeleg. Adică dacă se discută cazul împușcării în gât a lui Năstase toți suntem doctori și experți în medicină legală ca să ne dăm cu părerea? Sau dacă se prăbușesc cele două turnuri sărim la jugulara arhitecților că nu au prevăzut că niște musulmani demenți se vor năpusti cu tone de kerosen în ele??

Disperații ar trebui să înțeleagă că sunt de o ipocrizie și de o fățărnicie care ar trebui să provoace greață. Aș fi vrut să îi văd la fel de vehemenți și cu ocazia voturilor lui Anastase. La fel de vehemenți ca și atunci când PDL a modificat legea demiterii prin referendum stabilind că demiterea se produce în condiții superioare față de alegeri (asta nu era anticonstituțional?? Aaa, am uitat… Curat constituțional …dar umflă-i păsatul președintelui)…

Unde erau intelectualii președintelui  când se vorbea de găozari, de țigancă împuțită și alte derapaje?? Unde erau când Valer Dorneanu a fost revocat peste noapte? Unde erau când președintele a interpretat Constituția într-un fel în 2005 și altfel în 2009? E un singur răspuns – atunci le convenea și au tăcut complice…

Eu unul m-am săturat. M-am săturat din 2007 dar atunci Băsescu avea dreptate. Din păcate nu a înțeles că nu a fost un vot pentru el ci împotriva manipulării politice.

Azi gașca lui de profitori dorește să ne manipuleze politic. Problema lor. Problema mea e că sunt mai deștept decât ei. Pot citi și eu Constituția. Dar mai ales pot face ceva ce e mult mai important decât vor ei să mă lase: POT VOTA!

NB – disperații nu se referă la cei peste 80% care sunt induși în eroare de frazeologia privind statul de drept. Săracii sunt sinceri dar mi-e teamă că ar trebui să studieze realmente drept constituțional ca să înțeleagă pricinile juridice ale politicienilor. Etic ar fi să nu se pronunțe pe ceea ce nu înțeleg. Dar etica a dispărut de mult. Au mâncat-o lupii…

 

Anunțuri

6 thoughts on “Atac la democrație… Săriți că ardeee…..

 1. Votul, referendumul care se va valida doar cu 50% plus 1 din total cetateni cu drept de vot, schimba tehnic si principial totul. Despre asta ce gandesti? Ce ganditi? Apropo, fiindca bariera e atat de riguroasa-plus 1 „vezi doamne”- care-i numarul exact al jumatatii de sub 1? Suma cetatenilor de pe liste este exact cea adevarata? Va iesi aceeasi cifra? S-ar putea sa aflam ca marja de eroare este jumatate cetateni cu drept de vot, plus-minus 1,25(3) milioane!
  Care va fi pozitia diasporei? Dar daca diaspora nici n-are chef de vot, de exemplu?

  • Nu brey. Legea care schimba radical regulile jocului era aia care cerea ca demiterea sa fie facuta cu jumatate plus 1 DA pentru demitere din numarul total al votantilor. Cu alte cuvinte alegerea se face cu prezenta a jumatate din votanti si din astia doar jumatate trebuie sa voteze pentru o persoana dar demiterea cere de doua ori mai multi. E un principiu de baza ca demiterea sa se faca in aceleasi conditii ca alegerea (vorbim strict de functii elective).
   In cifre: sa zicem ca sunt 9 milioane de persoane cu drept de vot. sunt necesare 4 500 001 prezente pentru ca alegerea din primul tur să fie ok. 2250001 sint necesare pentru alegerea din primul tur. (nu discutam cazul in care vin mai putin de 4,5 milioane la primul tur si alegerea se face in tururile urmatoarea cu citi sint prezenti – adica 2-3 milioane).
   Legea din 2007 si cea modificata de USL (inclusiv decizia CCR) consfintesc principiul – trebuie la referendum sa fie prezenti 4 500 001 si din ei sa voteze DA pentru demitere 2250001 (remarci simetria cu alegerea?).
   Ce au făcut hoții de la PDL? Au spus că președintele nu poate fi demis decât dacă 50% din alegătorii cu drept de vot doresc să îl demită. Adică președintele trebuie să primească peste 4 500 001 voturi de DA. Ți se pare corect? Înțelegi acum de ce urlă ca disperații?
   Nu aduci decât foarte greu jumătate din populația cu drept de vot. Dar ca să aduni jumătate din populația cu drept de vot cu DA este practic imposibil. Înseamnă să aduni mai bine de 9 milioane de oameni la vot (mai erau și condiții secundare).
   ASTA ți se pare corect și democratic?
   PS – avem un recensământ. Știi foarte bine că monsieur cel chel ne-a furat permanent de la CNAS socotind la 21 de milioane și nu la 18-19 reale (vorbesc de scăderea populației nu de cei plecați în diasporă). PDL face același lucru acum. Ți se pare corect??

   • Domnule doctor Grom (aci nu-t pot spune Adițule,că nu se cade in public!) te-o pălit caldura! Dar eu am spus EXACT ce spui tu!!! Iar tu incepi cu Nu brey, confirmandu-mi spusele! Adica…am recitit, n-oi fi fost explicita. No, oricum, EXACT ASTA AM VRUT SA ZIC!!

 2. din cite vad tot manipulat esti…de propria constiinta,de convingerile politice ,oricum v-a fi votul tau,votul meu,votul nostru=zero!!!OMUL conteaza…dar putin sunt OAMENI in Romania!!!

  • manipulat de propria constiință???
   E o premieră…..
   PS – votul contează. Dar dacă e aruncat după vorba lui Kipling .. atunci nu contează..
   If you can bear to hear the truth you’ve spoken
   Twisted by knaves and made a trap for fools…

Dacă ai ceva de spus, comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s