MNIK


My name is Khan= MNIK.

Un film uşor naiv dar atât de adevărat.

Pe scurt, pentru cei ce nu l-au văzut pe HBO. Un musulman, cu sindromul Asperger (o formă de autism),capătă o a doua viaţă în State. Fericită şi .. multiculturală. Doar că intervin atentatele din 11 septembrie. Care schimbă modul în care sunt priviţi musulmanii în state (nu că ar fi avut o imagine prea bună şi înainte).

De aici se dezlănţuie întregul lanţ … nu îl detaliez, doar spun că îşi impune să ajungă la preşedintele SUA şi să îi spună că nu e un terorist, că nu e vinovat nici direct şi nici indirect de dezlănţuirea de ură! Iar aventurile lui în această odisee îl poartă atât prin inima adevărată a oamenilor cât şi prin răutatea lor.

Şi constată, ca în orice basm bazat pe realitate, că cei mai mulţi oameni sunt buni dar răii ies mai uşor în evidenţă şi că trebuie să faci eforturi pentru a fi bun şi a refuza răul.

Tema de bază e că nu există religii bune şi rele, există doar oameni buni şi oameni răi.

E un film excelent. Poate naiv pentru cinicii din România, care au uitat că acum 100 de ani bunicii şi străbunicii lor ar fi făcut la fel în cazul unor catastrofe naturale… Poate naiv pentru că presupune că mai există oameni cărora chiar le pasă de ce se întâmplă cu semenii lor… Poate naiv pentru că presupune că presa chiar are rolul de a informa şi educa nu doar de a umple golul cotidian cu non-ştiri… Poate naiv pentru că aduce în faţă valori uitate… Dar naivii şi cei de bună credinţă au mişcat mereu lumea înainte. Chiar dacă au pierdut uneori în faţa pragmatismului răului…

My name is Khan. And I am not a terrorist!

http://www.youtube.com/watch?v=JEpqz33vKus&feature=related

Reclame

Dacă ai ceva de spus, comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s