From Senat, with love….


Ultimele zile au constituit o experienţă nouă… Veche, de mult nu mai cred în basmele cu moralitatea fiinţei umane sau în aceea că îşi înţeleg interesele…

E mai important să îţi satisfaci orgoliul personal dând cu flit decât să te gândeşti la toţi cei care stau lângă şi în spatele tău. E mai important să realizezi câştiguri pe termen foarte scurt (false câştiguri de altfel..) decât să înţelegi că jocurile politice şi sociale NU sunt cu sumă zero.. că nu trebuie să te cocoţi în ierarhia socială călcând pe cadavrele altora. Chiar dacă nu i-ai omorât ci doar ai lăsat să fie omorâţi.

Prostia e suverană şi împotriva ei până şi zeii luptă în zadar. Dar când prostia e dublată de orgolii… ce tandem minunat de studiu… Dacă nu te-ar afecta şi ai putea să fii în exterior …

Experienţa e nouă. E nouă pentru că, în naivitatea mea, nu am crezut că nivelul general e atât de scăzut… Şi că va mai fi nevoie de multă muncă. Eram conştient că orice situaţie de putere generează instantaneu lupte.. (comparaţia situaţiei e cu cea a unui grup de maimuţe ce a găsit câteva banane căzute pe malul râului. Şi se ceartă pe ele, uitând de leoparzii care le urmăresc ceata şi că bananierul e pe malul celălalt). Eram conştient de potenţialul autodistructiv. Dar de faptul că prostia poate atinge limite atât de absurde?

Situaţia are părţi bune şi părţi rele… Partea bună e că de acum mă voi întreba, cu umor, pentru că cel mai bun ucigaş al prostiei e umorul!, how low can you go? Partea proastă e că … de fapt nu prea există o parte proastă. Fool me once… Shame on you… Fool me twice?

Da, cea mai bună metaforă e cea cu Ship of Fools… Nu, nu carteaaa.. Alegoria medievală!

Şi, pour la bonne bouche, un teaser pentru film…

 

 

 

Anunțuri

Dacă ai ceva de spus, comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s