Big boys don’t cry…


never.. Cu o singură excepţie….

Acea excepţie sunt lacrimile veteranilor lui Napoleon, pusi să aleagă între respectarea unui jurământ şi liderul lor de atâţia ani, lacrimile aceloraşi veterani la aducerea rămăşiţelor lui Napoleon sau la momentul abdicării, când şi-a luat adio de la drapelul Gărzii Imperiale. Au plâns atunci de emoţie, de furie, de frustrare oameni duri. Aceiaşi oameni care s-au retras în ordine la Waterloo, fără să piardă ordinea şi care au fost practic exterminaţi de artileria engleză şi de şarjele cavaleriei engleze… Care au răcnit RAHAT la solicitarea englezilor să se predea…

Aceleaşi lacrimi ca ale românilor care au asaltat Plevna şi Griviţa şi au rămas sub foc, fără ofiţeri şi fără să dea înapoi…. Doar că nu ştiau ce să facă …

Aceleaşi lacrimi şi atunci când veteranii lui Caesar i-au vazut tunica plină de sîngele care se vărsase de atâtea ori împreună cu ei… Şi de data aceasta nu au fost alături de el, să împartă aceeaşi soartă….

Aceleaşi lacrimi care se scurgeau pe obrajii greviştilor francezi din timpul Marii Crize, flămânzi şi ponosiţi, care au fost puşi de Abel Gance să cânte Marseilleza de nenumărate lor, până când s-au pătruns de sensul ei…Spre disperarea echipei sale de filmare care ştia că sunt aceiaşi grevişti care se luptau ca pe front cu poliţia şi armata….

Aceleaşi lacrimi care se scurg în tăcere atunci când vezi ororile Holocaustului, până unde ajunge mizeria umană şi câte suferinţe pot fi îndurate….

Aceleaşi lacrimi care apar atunci când vezi gestul nebun de curajos al celui care a oprit coloana de tancuri în piaţa Tian An Men şi despre a cărui soartă nu se ştie nimic….

Aceleaşi lacrimi care apar atunci când vezi acea fotografie care a luat premiul mondial, cu un copil somalez, doar piele şi os, care mai avea citeva sute de metri pâna la depozitul de distribuţie a mâncării şi care s-a oprit fără forţă, cu un vultur alături, aşteptând răbdator finalul. Previzibil. Copilul nu a ajuns. Reporterul s-a sinucis câteva luni mai târziu….

sunt lacrimi tăcute. De suferinţă profundă. Lacrimi care îţi arată că eşti om. Că ai voie să suferi. Că bărbăţia nu se măsoară în uscăciunea ochilor sau în afişarea unui testosteronism nepăsător… Că te doare să vezi valori profunde, care înseamnă foarte multe pentru tine, călcate în picioare, aruncate la lada de gunoi…

Că eşti conştient că nu poţi face nimic. Că eşti neputincios. Că alţii, mai buni, mai răi, mai puternici,mai mulţi, au reuşit…. Că adevărul nu are importanţa. Nici valoarea.

Acele lacrimi sint rare şi preţioase….

Big boys do cry….

 

 

Anunțuri

11 thoughts on “Big boys don’t cry…

 1. Frumos, adevarat, trist….
  dar dupace se sedimenteaza trairile si se trag invatamintele , e bine sa te intorci catre prieteni.
  Ei asteapta un semn..

 2. Am amanat pe acuma, seara, sa citesc ultimele tale trei postari. Imi intrase pe mail mesajul ca ai texte noi pe blog, aveam multe chestii lumesti de rezolvat si am amanat pana acuma. Postul „Big boys don`t cry…” este exceptional. Antologic. M-a emotionat- pana la lacrimi- vorba ta. Bravo, minunata poveste. Am ramas pe ganduri, m-a atins cu adevarat!

 3. Ridica-te , omule, sterge-ti lacrimile si ia-o de la capat! D-zeu ti-a mai dat o incercare. Vezi partea plina a paharului: Esti sanatos, intreg, poti sa muncesti, sa rizi, sa te bucuri, sa visezi, sa iubesti… Da, iubeste viata si oamenii ei, cu defecte si calitati , iubeste natura, ploaia, soarele, florile, zapada inghetata, universul intreg si vei vedea ce neinsemnate sunt zbaterile noastre, fata de imensitatea la care ne raportam.
  Lacrimile curata portile sufletului si vei vedea , mai clar, in viitor. Totul este spre invatare… si evolutie… si inaltare spirituala…
  Bucura-te, c-ai mai invatat ceva ! Traieste, traieste, traieste , ca viata e o clipa de energie, care sclpeste ca un diamant, in soare…
  Cu drag, Doina Mos

 4. Bataitzzzaaaaa! Atunci sa plangi si…nici atunci!
  Sus, avem treaba! Dupa Botfei, desigur! Vezi, Dan… sa ai grija de el!
  Numai avand grija de altii ne vindecam noi insine!
  Te asteptam cu poante , nu accept lacrimi!

  • Pai daca n-a venit Carmen,ce sa fac?!I-am propus sa mearga cu noi de la Bucuresti,chiar daca la intoarcere noi aveam sa ramanem 2 nopti la niste rude,avea cu cine sa se intoarca.Mi-a parut rau,sunt sigur ca nici prezenta lui MM nu ar fi fost generatoare de tensiuni,pina la urma oamenii inteligenti sunt adaptabili iar interesul nostru este comun.
   Sper sa vina anul viitor la Hasmas.(Boftei)

  • Aditzu, sunt sigura ca anul viitor te vei duce la Hasmas.
   Vezi ca plang dupa tine Adiloiu si Rosu -BH pe Federatie.
   In plus de cei pe care ii stii din discutia telefonica.
   Coby, cobystii, la fel.
   Iti respectam dreptul la tacere, dar stii ce mi-ai spus odata, mai tii minte? cand ti-am zis ca vreau sa ma retrag de pe liste? Nu spun mai mult, decat ca m-ai sfatuit sa n-o fac , motivand sfatul.
   Este clar ca esti un om iubit pentru tot ceea ce se vede ca esti: inteligent, de bun simt, muncitor in organizatie, gentleman, loial unor principii. Nu sunt multi ca tine.
   Te lasam cu gandurile tale, in care, sunt sigura, suntem si noi, nevinovatii.
   Cu mult drag.Carmentura….ca mai e ..alta .Este multumita ca ai felicitat-o de ziua ei!

 5. „Personal, imi plac cei ce plang… Au ocazia sa vada lumea cu ochii curati.
  Si sa nu judece cu praful printre gene”
  Cu drag, Emic

 6. about big boys….what do I know ?… but you are not a big boy, you are a just a human creation, your self creation, sow, it dependes of you crying or laughing for the stupidities of humanity !…
  ps. you know what i mean…

 7. ADI…..sunt de-a dreptul uimita,daca nu trimitea Catalin comentariul habar n-as fi avut.Nu ma scuz ,am avut o gramada pe cap zilele astea ….vreau doar sa punctez…imi pare tare rau ,ma doare si mi se pare extrem de nedrept.N-am vorbit noi prea des si nici prea mult dar te pot asigura de pretuirea si respectul meu , de imensa consideratie pe care o am pentru inteligenta ta ,instruirea ta si OMUL care esti .
  Oricand vei considere ca ai nevoie de-o mana,doar intinde-o ….a mea iti va sta mereu in intampinare.

Dacă ai ceva de spus, comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s