Slow love… (I)


Oare mai ştim să iubim?

Facem totul pe fast forward… Inclusiv iubirea.

Şi uităm permanent că nu am fost făcuţi să mergem cu 120 de km la oră. Strămoşii noştri se curtau şi ani de zile. Îşi scriau scrisori. Aşteptau veşti. Îşi vedeau calităţile şi defectele. Aveau timp să vadă dacă sunt compatibili, dacă se pot descurca împreună…. Chiar şi în mediile cele mai puţin elevate…  (bine, excludem situaţiile în care viitoarea nevasta valora 3 vaci, 2 oi şi 3 iugăre…. Pe care tot nefericitul pater familias posesor de fată era obligat să le dea… De unde zicala de piatră în casă şi alte alea… Totuşi, economic vorbind exista o justificare evoluţionistă – femeile erau predispuse la mai multe accidente la naştere. Drept pentru care era o investiţie în nepoţi… Altfel nu s-ar fi putut perpetua sistemul!).

Dar azi? Începând cu secolul XX am luat totul cu viteza cu care se mişcă viaţa. Nu spun că e rău. Dar nici nu e bine. Pentru că s-a creat un curent de opinie că totul se face repedeeeeee…. Doar că nu mai ai timp să savurezi…

Atunci când mănânci o felie de tort nu o faci repede. Atunci când bei o cafea nu o dai pe gât. De ce ar fi altfel şi cu dragostea??

Sunt oameni care se deschid mai greu, care au nevoie permanent de mici confirmări. Sunt oameni care nu ştiu să se oprească şi să trăiască.

De ce trebuie să trăieşti iubirea ca văzând un film de două ore în 25 de minute, că atâtea ai la dispoziţie??

Cine a citit Shogun şi a văzut varianta redusă a filmului (cea de 3 ore) ştie la ce mă refer…

Da, uneori poţi face dragoste în maşină. E frumos. Dar nu poţi face dragoste numai în maşină. Trebuie să o faci cu şampanie, lumânări şi Barry White înainte. Şi îmbrăţişare şi şemineu cu blană de urs (ei, hai, fie şi artificială pentru PETA) după…

Uneori te simţi mult mai bine cu o plimbare în ploaie, mână în mână decât după trei partide… Şi uneori e mult mai frumos să priveşti în ochii celuilalt şi să te regăseşti în ei, pentru că şi el/ea se uită cu aceiaşi ochi la tine!

Pentru că uneori o mângiere te poate trimite în al nouălea cer şi un cadou superscump să fie absolut indiferent… tet

Pentru că numai trăind din plin şi bucurându-te de fiecare minut împreună poţi trăi povestea de iubire adevărată…

Mă uit mereu cu ochi ciudaţi la căutarea frenetică a lui zăone… E patetică şi duce sigur la eşec. Dacă nu ai timp atunci sigur il vei rata. Atunci când te bucuri de fiecare moment, când nu te gândeşti la ce va fi mâine, poţi aprecia ceea ce ai azi. Şi vei putea şi mâine să priveşti înapoi cu dragoste.

Şi, într-o zi, vei găsi şi dragostea adevărată.

PS – ce, copii cresc într-o zi? Durează câteva minute să îi concepi, 9 luni să apară pe lume şi … o viaţă întreagă să îi creşti!

 

Anunțuri

4 thoughts on “Slow love… (I)

 1. …cu cat Cineva reuseste sa amane mai mult ceea ce-si doreste sau ceea ce cere de la tine …cu atat aceea este o persoana mai dezvoltata social.

  • Posibil. Exista calea care spune sa te abtii (in special in Extremul Orient) si exista calea occidentala – care spune sa spui deschis si clar ceea ce doresti.
   Nu poti spune care dintre ele este mai buna (personal cred ca nici una nu este ideala – imbinarea lor constituie maretia de a fi om!).
   Daca vezi relatiile sociale ca fiind o forma de restringere a impulsurilor primare si ca o forma de convietuire pasnica, da, ai dreptate.
   Insa in cuplu? As vrea sa dezvolti un pic directia asta 🙂

 2. Nici gand(in gandul meu ) de relatii sociale ca forma de ,, restrangere a impulsurilor”… dar nici cu ,,vreau acum ” care inseamna infantilism .Ci alternanta farmecului si a seductiei cu momente serioase , de responsabilitate , intr-o anumita proportie.
  In cuplu ? Stiu ce vrei…
  Nu m-am gandit pana acum , in mod special,la asta dar….tot asa :
  Nu orice barbat si orice femeie formeaza un tot .Dar cand exista ,,tot” …inseamna ca este si alternanta de empatie cu seductie ( care stim unde duce ..), povesti frumoase ale cuplului-unele mitice , istoria cuplului , ritualuri (rutine?)…Din toate se naste ritmul lor , al cuplului.
  Iata ca si eu cred,da ,ca merita sa faci ceea ce simti…in viata .

Dacă ai ceva de spus, comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s