Dragoste şi libertate…


Unde e libertatea în dragoste?

Dragostea adevărată înseamnă libertate absolută. Abia când tot ceea ce dai, dai pentru că aşa vrei tu, pentru că nu ţi se cere nimic, abia atunci iubeşti cu adevărat.

Atunci când oferi o floare, o oferi pentru că vrei să o oferi. Din momentul în care devine o obligaţie (multele zile şi tradiţii… – un placebo) a murit plăcerea. Plăcerea de a o oferi necondiţionat şi de a te bucura de bucuria celei care o primeşte.

De fapt e un triunghi: dragoste – libertate – încredere.

Dacă iubeşti atunci ai încredere. Dacă ai încredere, există libertate. Dacă există libertate atunci dragostea se poate desfăşura. Retrage încrederea sau libertatea şi atunci ai tăiat ambele aripi ale iubirii…

Nimic nu ucide mai mult dragostea decât să ceri dovezi: dacă mă iubeşti, fă aia, fă aialaltă… Şi automat, cu fiecare cerere, dragostea scade. Ca in Peau de chagrin…. Până când rămâne doar un schelet… Şi nimic nu creşte mai mult dragostea decât o libertate nemărginită. Dacă mă iubeşti, fii liber/liberă şi zboară. Cu cât vei zbura mai sus cu atât te voi iubi mai mult.

Da, de obicei, avem tendinţa de a stoarce cât mai mult de la cei ce ne iubesc. Pentru că ei sunt capabili de foarte multe sacrificii pentru noi. Dar asta înseamnă că îi iubim? Nicidecum. Înseamnă că îi folosim. Dacă i-am iubi, i-am lăsa liberi şi, de fapt, am primi mult mai mult.

Nu iubeşti pe cineva pentru că îţi oferă una alta (de la confort material până la cel spiritual…). Îl/o iubeşti pentru că e el/ea.

Da, vine la 3 dimineaţa. Ei şi? O fi fost la altul/alta… Sau nu. Dacă nu ai încredere, atunci, cu precizie matematică, data viitoare va fi fost la altul/alta! Şi atunci ce e de făcut? Scandal? Braţe deschise şi iubitoare? Poate da, poate nu… Depinde de situaţie. Personal, înainte de reproşuri sau alte alea, mă gândesc la ce e mai rău pentru mine: s-a întimplat ceva rău – accident, necaz, etc… Restul înseamnă încredere. Oriunde ar fi fost şi orice ar fi făcut, dacă există dragoste, atunci nu avea cum să fi greşit -  greşit  fiind o exprimare incorectă.

Adevărata dragoste ştie. Şi dă aripi. Eliberează. Are încredere absolută. Restul sunt iluzii, autoamăgiri sau trocuri…

Anunțuri

2 thoughts on “Dragoste şi libertate…

  1. Poate cel mai adevarat post al tau.Traite…(desigur, mai putin ultimul paragraf :-))Pur si simplu se suprapun trairile! :-)Si modul de a le gandi.Din pacate – mereu e un „din pacate” – nu le citeste si nu le intelege cine ar trebui sa citeasca si sa inteleaga, nu?

    • Poate, intr-o zi, va fi citit . Fie si post mortem 🙂 . Se intilneste munte cu munte, daramite om cu blog… 🙂
      Si poate va veni si o zi in care sa fie citit inainte… Sau, si mai bine, deja stiut… 🙂

Dacă ai ceva de spus, comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s